Secosol®

Inlegzolen op de werkvloer

Steunzolen voor veiligheidsschoenen en werkschoenen

Heeft u vaak vermoeide, zware benen of pijn in uw voeten? Heeft u na een lange werkdag last van knie- of rugklachten en bent u op zoek naar ondersteunende steunzolen voor veiligheidsschoenen?

Voetafwijkingen veroorzaken vaak knie- en rugklachten. Lang lopen en staan of zwaar tillen tijdens het dagelijkse werk verergeren de symptomen vaak. Hier helpen steunzolen voor veiligheids- en werkschoenen. Ze zorgen voor bescherming van de voeten en het vermijden van onjuiste belastingen die leiden tot blijvende pijn in het bewegingsapparaat.

Raadpleeg bij pijn tijdig een orthopedisch specialist. Deze zal de reden van uw klacht bepalen en een passend voorschrift voor inlegzolen voor veiligheidsschoenen uitschrijven. Zo voorkomt u blijvende schade en ernstige ziektes.

Verzekeringsdekking alleen met gecertificeerde inlegzolen voor veiligheidsschoenen

Inlegzolen voor veiligheidsschoenen zijn net als de schoen persoonlijke beschermingsmiddelen op de werkplek en er worden daarom bijzonder hoge eisen aan gesteld.

In veiligheidsschoenen mogen alleen volgens DGUV 112-191 gecertificeerde steunzolen zoals Secosol® worden gedragen. Alleen zo wordt de voet in de schoen zo goed mogelijk beschermd, en de aansprakelijkheid bij een mogelijk ongeval op het werk niet verminderd.

Als de voetbescherming op enigerlei wijze wordt gewijzigd, verliest deze zijn certificering en vervalt ook wettelijke verzekeringsdekking. Dit gebeurt al wanneer u in uw veiligheidsschoenen gel-, bont- of eigen steunzolen plaatst.

Bij een ongeval kan de schoen zijn beschermende functie niet vervullen, zodat de verzekering weigert uit te betalen bij een ongeval.

Vertrouw op Secosol®! Want ons inlegzoolsysteem is gecertificeerd volgens DGUV 112-191 voor meer dan 2.000 veiligheids- en werkschoenen en ÖNorm-compatibel.

Kijk maar eens, uw favoriete model zit er zeker bij!

naar de Shoefinder

Vergoeding van kosten door de werkgever

Veiligheidsschoenen zijn persoonlijke beschermingsmiddelen. Om deze reden zijn werkgevers volgens de Arbowet verantwoordelijk voor het bieden van passende voetbescherming aan hun werknemers. Bij veiligheidsschoenen die voldoen aan de algemene ergonomische eisen en zijn voorzien van een CE-markering vergoedt de werkgever de kosten.

Als een schoen orthopedisch moet worden gewijzigd of een werknemer medisch voorgeschreven inlegzolen voor veiligheidsschoenen nodig heeft, kan de werkgever extra kosten betalen, maar deze is daartoe niet verplicht.