Secosol®
Het gecertificeerde inlegzolenprogramma voor veiligheidsschoenen

Stappenplan

Stappenplan voor het opbouwen van de individuele inlegzool

BELANGRIJK:

Voor de productie van de inlegzolen mogen uitsluitend materialen van Matthias Hartmann Orthopädie & Sport GmbH
gebruikt worden welke in de Benelux EXCLUSIEF geleverd worden door Dumco bv.

Afwijken van het stappenplan is niet toegestaan!

1.

Let op! Controleer altijd eerst of het merk en model veiligheidsschoen van uw klant gecertificeerd is. (Ga naar https://secosol.nl/downloads/)

2.

De Secosol inlegzool wordt als volledige lengte geleverd en moet in het voorvoetbereik terug gebracht te worden tot een ¾ zool.
Aansluitend kan de inlegzool individueel aangepast worden. Indien er een retro- of hielspoorelement geplaatst moet worden, dan moet hiervoor de azuurblauwe EVA of het rode schokabsorberende materiaal gebruikt worden.
Een element (pelot, retro- of hielspoorelement) mag alleen verlijmd worden met de speciale Hartmann antistatische lijm, welke dun aangebracht dient te worden. Hierna kunnen de elementen eventueel geschuurd worden.

3.

Het afdekmateriaal en het inlegzool dun en gelijkmatig met de speciale Hartmann antistatische lijm inlijmen. De lijm dient dun aangebracht te worden om te voorkomen dat de lijm door de afdek heendringt. Het inlijmen van het afdekmateriaal dient te gebeuren tot aan de perforatie zodat deze open blijft (ongeveer 5 cm vanaf de voorkant van het afdekmateriaal)!
Na een droogtijd van 5 tot 30 minuten moet de lijm aan zowel het afdekmateriaal als de inlegzool geactiveerd worden door middel van een oven of föhn, waarna het afdekmateriaal op het inlegzool geplaatst en aangedrukt kan worden.
LET OP: Secosol® Hartmann speciale antistatische lijm is 6 maanden houdbaar na afvuldatum.

4.

De inlegzool wordt nu op maat geschuurd en passend in de veiligheidsschoen gemaakt.

LET OP: De totale dikte van de inlegzool mag onder de hak niet meer dan 8mm bedragen! De dikte onder veiligheidsneus mag niet meer dan 3mm bedragen.

5.

Bij het afleveren van de inlegzolen dient het volgende worden meegegeven:

  • Een volledig ingevulde conformiteitsverklaring welke u kunt vinden bij downloads
  • De consumenten gebruiksaanwijzing “veilige stappen”.